Ledig dag

Måndag idag och alltså min lediga dag, och jag har verkligen passat på att vara ledig kan jag säga hehe.

Sov till typ halv ett och gick sedan ner och åt frukost/lunch och lekte lite med Wasa i trädgården innan jag satte mig vid datorn och jobbade lite.
Senare på eftermiddagen så kom familjen hem igen efter en vecka i Sverige, så nu är det inte så tomt o tråkigt här hemma längre som jag har tyckt under de här 2 veckorna när de varit borta. Man är ju liksom van vid att det alltid ska vara folk igång, både här och 'hemmahemma' i Sverige. Fattar inte hur jag någonsin ska kunna flytta hemmifrån och bo själv för jag blir sjukt uttråkad när jag blir själv för länge.. får väl skaffa en katt eller nått, satsa på att bli en crazy catlady innan jag fyllt 30 ;)

Har även skypat jäättelänge med Camilla på eftermiddagen också, har inte pratat med henne sedan jag flyttade så det fanns en hel massa att ta igen :D Här är föresten en länk till hennes blogg: http://makemeup.bloggplatsen.se/ (så nu får du allt se till att blogga oftare C!)

Nu på kvällen kollade vi på Fångarna på fortet, och så fick jag veta att det tydligen finns en fransk variant av programmet också, synd bara att jag inte skulle fatta ett skit om jag tittade på det ;)
Btw, så vill jag också vara med där! Får se till att bli känd först bara, och jag är ju redan i Frankrike så de behöver inte ens frakta mig särskilt långt ju ;D


Söndag

Idag började vi med att göra iordning en häst som skulle iväg på tävling så knoppade och ryktade och fettade in hovar osv. tills vi uppnådde perfektion ;)

Annars så har jag ridit tre hästar idag, eller en av dem skrittade jag bara eftersom han har lite vila denna vecka. :)
Rialto gick braa och Nopper likaså, jobbade en del förvänd galopp med Nopper eftersom hans högergalopp är ganska svag och vill stärka den. Ska ge tips på en bra övning för förvänd galopp sen (fanns ju önskemål om tips på övningar osv.)

Här har ni tre bilder som vi tog idag när vi red i Marivaux, ;)







Trött tjej

Hoppas ni där hemma har det trevligt på Virsbodagen och höstfesten på GM och allt vad det är som händer idag!

Själv har jag haft en rätt lugn dag med bara en häst att rida, och var hemma o klar strax före tre idag :)
Just nu är jag proppmätt, vi (okej, mest Katja. jag skar grönsaker och var socialt stöd ;) ) lyckades laga till pasta carbonara som var jättegod och lite kladdkaka och melon på det så var det bara att rulla uppför trappen och kolla på Fångarna på Fortet som vi har upptäckt att 4:an i Sverige har börjat visa igen! :D
Och som tur är så kan man kolla på avsnitten på TV4-play trots att man är utomlands (tummen upp för det, för när fotbollsVM var så gick det minsann inte på 1:an).
Så nu har jag tuggat i mig en massa Kinder Maxi (lyckan var ju gjord idag när jag hittade ett 2-pack med 22st i på DIA, haha) och kollat på Fångarna på Fortet med Katja.

Och nu är jag trötter, fast ändå för pigg för att sova. Misstänker starkt att det kan ha att göra med allt socker att göra ;)


Lång & rolig dag!

5 hästar ridna idag, en longerad och resten i padock eller ledna. Hann ju med en hel del :)

Har fått frågor om jag kan berätta hur en dag går till här, men det är faktiskt omöjligt att säga hur en vanlig dag är eftersom det inte finns några vanliga dagar! Alla är olika beroende på antal hästar som ska ridas (och det beror på hur många ägare som kommer), när Sara o Bruno kommer och om de kommer, hur många lektioner som hålls och var osv. Vi har ju hästar i två olika stall (det ena ligger ca. 15 min från huset, det andra ca. 10 min fast åt andra hållet).

Men idag såg dagen ut såhär:
(jag var själv och jobbade eftersom Katja är ledig på onsdagar)

08.00 Morgonfodring till alla hästarna i Chars
Därefter:
- Mocka och halma två av de tre boxarna vi sköter (en häst är iväg på prov)

09.20 Sitter upp på första hästen, idag var det Nopper.

Lite efter 10.00 Fodra hö till Saras två hästar (som i vanliga fall är tre då)

10.30 Häst nr. 2, Rialto (brukar försöka ta hästarna lite i en sån ordning så jag rider de mer fysiska först så man inte spar de till sist när man är lite tröttare :p)

11.30
Tog ut Nimbus i padocken (han fick vilodag idag och gick bara i padocken)

11.50 Longerade Urano

12.40 Lunch!
Brukar bara äta lite snabbt när jag är själv för det är så tråkigt att äta ensam :p

13.00 Lunchfodring

- Skötte sedan om Dino lite och betade med honom utanför stallet i 10 min (kolik-hästen som blivit opererad)
- Tog hand om Monte och ledde honom en stund på banan. (imorgon ska han sättas igång igen med longe)

14.00 Häst nr. 3, Kankal

15.30 Klar med allt i stallet och packade ihop och åkte vidare till hoppstallet mittemot vårat hus för att hämta medicin till en häst i stall nr. 2, Marivaux.

Ca. 16.40 Häst nr. 4, Denzel

17.40
Häst nr. 5, Shogun

18.30 Klar för dagen och åkte hem




En bild som Katja tog förut i Marivaux. Och om ni undrar varför jag sitter så skojigt så är det för att jag just suttit upp och håller på o ta stigbygeln ;)

Men visst är stallet fint? Ska fixa fler bilder sen!



Och en bild på ridbanan, även den väldigt fin! Och älskar underlaget, ska försöka fixa en bild på det också sen för det är som små tygbitar blandat med sanden och det sviktar jättebra.


Godnatt! <3


Själva igen!

Då var vi själva igen eftersom Sara, Bruno och Ella åkte till Sverige idag och ska vara där under en vecka. De kom ju hem från tävlingarna i Söndags kväll (med finfina resultat, flera rosetter och pokal!).

Så nu har vi ansvaret själva för hästarna igen som ska ridas och skötas, och det är faktiskt väldigt skönt när alla är tillbaka igen från tävlingarna så vi får fler hästar - var ju bara 5 st hemma förra veckan :p
Imorgon ska hästen med sporrärren omopereras eftersom veterinären hade tagit bort för lite av den 'döda' huden, men jag behöver inte vara där som tur är (jag skulle väl svimma om jag stod och kollade när de skär av en massa hud och grejer. Hu.).

Nej, imorgon är det ju onsdag och jag är själv och jobbar, först i Chars och sedan i Marivaux så kommer nog hem lite senare än vanligt - och lite tröttare eftersom det blir en del hästar att rida. Men vem klagar? :D


Nu ska vi ta och göra lite mat här, ha det så braa!

VAD VILL NI LÄSA OM I BLOGGEN?

Som rubriken säger, berätta gärna vad ni tycker mest om att läsa i min blogg.
Vad ska jag skriva mer om, vad ska jag skriva mindre om, vad är roligast att läsa om osv.  =)

Sommaren är tillbaka!

Det har varit typ 14 grader och regn under flera dagar, men i förrgår kom sommaren tillbaka igen - och det ordentligt med över 30 grader i skuggan och strålande sol!
Och jag klagar då inte! Dock är det ju rätt varmt att rida när det är så varmt, särskilt när banan ligger i solen och sådär. Men hellre varmt och sol än kallt och regn!!

Annars så har vi roliga och trevliga dagar här, har varit väldigt lugnt med bara 5 hästar hemma eftersom de flesta av hästarna har varit iväg på tävlingar sedan i onsdags så det ska bli kul nu när de kommer hem igen ikväll! :)

Uppdateringen har varit lite si och så under de senaste dagarna, men har inte suttit vid datorn direkt så får väl skylla på det..


Har vi det inte lite mysigt och trevligt så säg? ;)
Ser ni bandaget på hästen? Det är han som fick kolik och åkte in till djursjukhuset - och blev tvungen att opereras pga. att det var så allvarligt så det är därför han har bandaget över själva såret som blev efter operationen.


Vi behöver ju inte frysa iaf ;)

Torsdag

Idag var det näära att jag flög av haha. De "lugna och snälla" dressyrhästarna har lite energi i sig ;)
Nejmen skrittade fram Nopper och chillade lite med långa tyglar när han plötsligt blir väldigt rädd för någon höbal eller nått och tvärvänder om och drar iväg i full galopp längs långsidan med lite småkickningar med en Elin som klamrar sig fast för glatta livet utan stigbyglar och tänker "neej, fan heller att jag ramlar av nu när banan är så geggig och äcklig!" haha tur att jag fick tillbaka balansen rätt snabbt, för banan var verkligen inte rolig efter regnet :p

Men resten av tiden gick det riktigt bra! Är supernöjd, speciellt med galoppen som det ibland kan bli lite problem med. Men idag kändes det som sagt väldigt bra och vi gjorde t.ex. en diagonal med fyra byten i varannat (y). Det är så kul med honom eftersom han är så välutbildad, men det är inte alltid det lättaste att få honom till det läget där han blir lätt och samarbetvillig ;)

Annars så har det inte hänt såå mycket spännande idag, är ganska lugnt eftersom många av hästarna är och tävlar tills på Söndag. Men nu på kvällen kom veterinären och tog bort de "häftklamrarna" som höll ihop såret på hästen som opererat bort död hud från de gamla sporrskaven. Och oj vad pilligt det såg ut att vara att ta bort klamararna, var ju rätt många och han fick nypa av dem en och en och liksom "lirka" ut dem ur huden. Men hästen reagerade knappt ens så antar att det inte kändes så mycket.. :p

Får se om jag kan bjuda på en bild på hur det ser ut nu sen, var många som tyckte det var intressant när jag visade den förra. :)



Jag o Nopper, bilden är dock inte från idag :)

Hej jag heter DaVinci och är fyra år, jag är söt men ibland får jag lite hets...



Då var hela tävlingsgänget iväg! Får önska dem lycka till, och jag tror att det kommer gå bra :)

Skjutsade tre av eleverna till stallet tidigt i morse och fodrade redan vid sju så hästarna skulle hinna äta innan de åkte. Sedan kom Agathe med sin jättehästbuss. Och då menar jag jätte! Den tar 11 hästar och har en bo-del så det kanske förklarar saken ;)
Det var bara det att den var så pass stor att den inte kunde åka de sista 800 metrarna in till stallet utan vi ledde hästarna till den istället och jag ledde DaVinci, en jättefin 4-åring (det här var enda bilden jag hade på honom, haha, gör honom inte riktigt rättvisa ;))
I alla fall så kändes de där 800 metrarna som typ 8 km med en cpig 4-åring som är väldigt nervös för stunden och hoppar, skuttar och taktar heela tiden. Haha, tur för honom att han är så söt (och för mig att jag hade stigbettet), för jag trodde nästan att slutet för min högerarm var nära när jag tillslut fick leda in honom i lastbilen  ;D

Nu är i alla fall jag och Katja själva hemma, så ikväll blev det så pass avancerad mat som fädrig Pizza man värmer i ugnen ;)  Men måste säga att de pizzorna faktiskt är väldigt goda här!


Men nu är det dags att sova för min del, är rätt trött nu för har bara sovit några få timmar de senaste två nätterna. Så Goood natt! :)

Ett litet sverigebesök snart då...

Då var det bokat!
En tur- och returbiljett till Sverige under en vecka i höst, vi ses den 28 september!
Längta inte ihjäl er alltför mycket bara ;D




Men åhh vad det kommer bli tråkigt att att flyga själv!

Tävlingsförberedelser

Imorgon åker Sara och Bruno iväg med ett helt gäng hästar och elever för en flerdagarstävling så jag och Katja blir själva tills på Söndag med de hästar som inte ska med.
Så idag har vi förutom det vanliga jobbet och ridningen schamponerat tre av hästarna och smörjt och ställt iordning allting inför imorgon bitti när de åker, så nu är de superfina och står och taggar i stallet ;D

Och imorrn blir det föresten upp och hoppa tidigttidigt för att fodra, packa in allt i hästbussen och lasta in hästarna. Kl. 06.00 står klockan på och jag åker till stallet redan vid kvart i sju, Rise and shine Elin ;)

Blå/Brunt/Beige inspiration



Marinblå ridhjälm, Charles Owen - 2. 450:-
Brun ridjacka, Kingsland - 1. 495:-
Bruna minichaps, Dy'on - 1. 750:-
Blå/beiga senskydd, Equi-Guard - 239:-
Marinblått Schabrak, Dy'on - 450:-
Brunt rundsytt träns, Stubben



Hästtips!

Tänkte tipsa om två väldigt bra hovsalvor/hovfett, eller, Hoof ointment helt enkelt :p

Vi brukar alltid försöka smörja på av den blonda innan vi spolar av hästarna eftersom vattnet torkar ut hovarna så pass mycket, dessutom blir de blanka, fina och ofnasiga på köpet.
Den svarta är till för insidan av hoven och har lite tjära i sig, även den fungerar väldigt bra och vi har på den några gånger i veckan. :)

Har hunnit prova en del olika sorter, men kan säga att denna är helt klart bäst! Är ganska säker på att den även finns i Sverige. =)


Regnregngren

Idag har det verkligen regnat heela dagen. Så tråkigt!
Hoppas på att det blir bättre imorgon eftersom jag är ledig då, annars så får det väl bli filmdag ^^


Haha jag och DaVinci står och peppar för lite longe i regnet ;)


Nitat!

Såå här kommer då bilden jag lovat på den hästen som opererat bort hud från sina gamla sporrskav:

Det ser lite konstigt ut när huden liksom är "ihophäftad"..  men lite coolt samtidigt att man kan göra sånt!
Nästa vecka kommer veterinären och tar bort klamrarna, just nu leder vi honom dagligen och det läker väldigt bra! :)




Fredagen den 13:e

Hästar är tunga och min fot är lite plattare nu än vad den tidigare varit ;)

Såå surt att jag inte hade mina stallskor som jag alltid har när jag håller på i stallet (de som är på bild) på mig då..
Bara för att jag ridit och inte hade tid o hålla på o ta på o av stövlar så hade jag mina ridskor & chaps hela dagen istället för stövlarna (kan inte gå med dem typ, haha, de är sjukt bra att rida i men verkligen inga promenadskor xD) och bara därför så blev jag ju självklart trampad just då ;)

Såånt är livet. Och insåg sen när jag kom hem att det faktiskt är fredagen den 13:e idag, så nu fick jag ju något att skylla på också  ;)



Btw, så är de skorna väldigt bra! Gillar dem mkt bättre än de jag hade innan, de var från Blundstone och dessa är Mountain Horse. Enda nackdelen är väl att de är lite tyngre än de andra men de känns mer stall- och ridanpassade än Blundstones. :)

Var är Katja??



;)

Franskan...

Alla som frågar mig hur det går med franskan kan läsa svaret här så slipper jag upprepa det varje gång ;)

Nejmen det är såhär va; jag kunde inte ett ord franska innan jag åkte hit (okej, typ merci och bonjour men inte mer än så) - men jag har nog lyckats lära mig lite hittills iaf! Men med betoning på lite då.
Fast då har jag ju inte varit här så länge än så jag hoppas väl på att kunna lite efter ett år har gått! Men seriöst, franska är ett helt fucked up språk där logik inte existerar ens en gång. Men det får man se som en utmaning ;D

Men att jag inte kan Franska är inte några större problem iaf, pratar ju nästan bara Svenska eller lite engelska o franska här hemma och i stallet pratar vi mestadels på Engelska och lite franska med de som inte kan. Så det är bra att jag får träna upp mina ganska dåliga engelskakunskaper också!! :)

Hur mycket kan jag just nu då? Typ veckodagarna, räkna lite, kan köpa saker i bagerier o handla i butiker, och sen typ artighetsfraser och lite sånt. Sen saker som "det regnade idag" och "imorgon behöver vi ny halm".
Tja, ungefär så. Men det går framåt med tanke på att jag inte kunde ett skit när jag kom hit!  (Y)

Det är Iphone som är grejen

Jag har velat ha en Iphone ett tag nu (teknikgalningen inom mig bara måååste ha en) och tänkte nästan köpa en när de äntligen gick att använda till annat än typ Telia (jag har comviq), men när det blev klart att jag skulle flytta hit till Frankrike så kändes det ju väldigt onödigt att ha ett svenskt abonemang i massa månader liksom. ..

Här har verkligen alla en Iphone, inte aaalls så man vill ha en bara för det liksom ;)
Nej, när jag kommer hem sen så ska jag köpa en! Eller vem vet, kanske köper en när jag är här :D

Fast då är ju frågan, vill man ha en Iphone 4 eller 3gs och hur många GB vill man ha? Räcker 8 eller är det för mesigt? Kanske bäst att dra till med 16 eller mer om man ändå är i farten sen ;D


Följ min blogg med Bloglovin

Klicka här för att följa min blogg via Bloglovin

Hästspruta

Den hästen som opererats vid sina gamla sporrärr på magen får nu medicin efter det och det sker genom två sprutor varje dag.
Igår var jag faktiskt med och kollade när Sara gav honom den, - utan att ens bli yr! (jag gör framsteg hörrni ;))
Nejmen det är faktiskt ganska intressant, men usch vilken tjock nål det var! Kan ju säga att jag är väldigt glad att jag inte skulle få den sprutan :p


Foto: Tessie Sjöstedt, www.hastfolk.se

Lördagen

Har inga egna bilder eftersom kameran visst fått slut på batteri.. jaja, men det fanns iaf lite vimmelbilder att sno ;)
I vilket fall så var det väl helt OK, det var ju en del folk där men inte så speciellt bra drag så vi drog vid typ halv tre. Hoppas på roligare folk nästa gång vi går ut ;D




Som hittat



Hittade detta snygga träns på www.hooks.se, kostar bara 369:- just nu!
Sen är ju frågan hur kvalitén är när det är så billigt, men det ser ju iaf ut att vara helt ok!

Riktigt snyggt, speciellt i brunt som jag gillade bäst, vilket tyckter ni är snyggast?

Lördag!

Tjoo, ikväll kör vi på utgång här i Frankrike!

Men just nu är det mer lördagsmys skulle jag påstå haha. Snart kvällsmat o sen får vi väl se vad vi hittar på till typ tolv då vi drar till Grisy :)

Jag känner att imorgon kommer bli en ganska trött dag eftersom vi jobbar då, haha. Men struntsamma, dessutom så är jag chafför idag så kommer inte vara så sliten ;)



Kolikhästar i mitt hjärta.. eller inte.

Räknade just ut att jag gått totalt 9km med en av hästarna idag..., han har stora problem med kolik och det var alltså eftersom han fick kolik som jag gått så mycket med honom.
Veterinären var såklart till stallet ett tag under eftermiddagen (hästens medicin hjälpte inte), men när han skulle göra gastrostropi så lyckades vi inte få hästen att svälja så slangen kom ner till själva magen utan då kommer den mot lungorna istället = hostningar :p .. Ja i alla fall så gick det inte efter flera lugnande sprutor och olika försök till att få honom att svälja så han fick en medicin för att lugna honom i en timme så skulle vi se sen vad som hände.
Men när den timmen var nästan över så började han skrapa igen och visa koliktecken, så det var bara att ta ut honom och gågågågå tills de som skulle köra honom till djursjukhuset kom till stallet.
Så nu är han där, hoppas att det blir bättre med honom nu!

Och imorgon kan jag nog bjuda på en bild på en av Saras hästars nyopererade mage, det ni! ;)

En bild från idag



Jag och Nopper, gick föresten riktigt bra!

Dagens stalloutfit!



Tröja - Warp
Ridbyxor - John Whitaker
Skor - Mountain Horse


Idag har det faktiskt inte varit så jättevarmt, kunde ha tröjan på mig enda till typ tio på förmiddagen ;)
Föresten så har vi filmat lite när vi red, får se om det kommer upp något på bloggen sedan!

I alla fall så lovar jag en film med olika klipp från sedan vi kom hit någon gång innan typ Oktober, kul va? :D

Fotografier från förra veckans promenad:














Dålig bloggning

Okej nu har jag varit sjukt dålig på att blogga under de senaste veckorna, men det ska det bli ändring på nu!
Lovar att försöka blogga minst 2ggr om dagen från och med idag!

Har hunnit med både det ena och det andra sedan sist, bland annat har jag ramlat av en gång (vem har sagt att dressyrhästar är snälla och lugna?), varit sjuk med feber och grejer och så till de roliga sakerna - jag har ridit en hel massa och bland annat fått göra passage och piaff! :))




RSS 2.0