sjuker

har åkt på någon tråkig sjukdom. Blä.

Har varit förkyld i flera veckor till och från och de senaste dagarna har jag verkligen varit helt slut när jag kommit hem.. och idag har jag verkligen mått skit hela dagen. :(
Huvudvärk (nej typ halvdan migrän snarare), helt slut i hela kroppen och ont i musklerna, yr osv.. Det vill säga jättejobbigt. Hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon!
Har iaf jobbat idag ändå, men det var väldigt jobbigt måste jag säga. Men det är som vanligt med mig, spelar ingen roll om jag har halsfluss och 39 graders feber, så länge jag kan stå på benen är jag uppe och springer och gör en massa grejer. Dumt kanske men jag hatar att vara sjuk!! Och iofs så blir man ju inte friskare av att inte ta det lugnt.. men i alla fall! ;)  Var iaf klok nog att ta det lugnt idag och red inget mer en en framskrittning, annars blir det bara jobbigt om jag blir sjukare och inte kan åka och jobba nu när Sara och Bruno åker iväg på tävlingar i helgen.

Så ska sova tidigt och hoppas på att det hjälper, det och en aspirin brukar ju lösa det mesta :))

Rätt bra jobbat?!

Jag kollade just upp och räknade ut mitt dagliga energibehov en vanlig dag när jag jobbar här, det var 3490 Kcal!!
Haha, rätt bra jobbat va?
Gjorde testet när jag gick i 2:an också och läste Idrott o Hälsa B, och då låg jag på typ 2550 eller nått sånt om jag inte minns fel.. behöver jag säga att jag är mer aktiv nu än då? ;)

Får tacka colan och chipsen för att jag inte går ner en massa i vikt då, för tror inte direkt att jag skulle orka äta mat för nästan 3500kcal om dagen om man inte åt onyttiga saker liksom :p


En liten update

nu har jag inte bloggat på ett par dagar så det kommer en liten update nu:  :)

Tidigare i veckan var Sara och Bruno till Edward Gals och Hans Peter Minderhouds anläggning i Holland för att träna med Urano och Denzel, så jag och Katja hade stallet själva då. Det gick bra, trots allt tråkigt regn... Det är världens gyttja  där vi hämtar höet och ridbanan ska vi inte ens prata om.. :p  Gummistövlar är något som måste inhandlas inom en snar framtid känner jag!  Och en vattentät regnjacka vore inte helt fel, min läcker in som bara den :(
Ett galonställ skulle vara perfekt typ haha, ett sånt man hade när man var liten med tillhörande sydväst liksom, very säxy ;D   nejmen får väl se om jag kan ta mig till någon sportaffär eller liknande snart och köpa en jacka iaf. :)

Annars då.. ridningen går framåt (som vanligt, tycker alltid att jag känner så haha) Nimbus var jättefin idag, Rialto också och det är så roligt med honom för har börjat kunna korta galoppen ordentligt nu när han blivit starkare, slutorna blir sakta men säkert bättre också. Helt otroligt vad den hästen tycker slutor är jobbiga! Lite svag o lat i bakbenen är han, men det blir bättre och bättre :)
Monte har kommit upp i hela imponerande 6 minuter trav nu ;)  Men det känns bra, för snart är han igång igen och det är kul när det är fler hästar att rida!
Dino skrittade jag i ca. en halvtimme på, även han är under igångsättning efter sin allvarliga kolik i sommras. Han var duktig, tror att han tycker det är kul att få börja jobba lite igen efter all vila :)

Igår var jag ledig och gjorde väl inte speciellt mycket.. sov, åt, jobbade vid datan, sen följde jag med Sara till Pontoise och handlade också. Och så Skypade jag med de därhemma en hel massa också. Skype är verkligen en sjukt bra uppfinning!! Synd bara att alla kompisar inte har webbkameror bara (PIK!) för det är mycket roligare att Skypa än att ringa, nääästan som att ses på riktigt ;)


Men nu orkar jag inte skriva mer, är galet trött, kände liksom hur det var jobbigt att gå uppför trappan när jag kom hem ..  ;)

favoritlåten på franska


Ridningen idag

Idag har jag ridit på Nimbus och Monte, men Monte är bara under igångsättning just nu (vi är uppe i 2,5 minut trav, yeey ;)).
Och M var verkligen på g haha. Det var någon duva som flög omkring i ridhuset och flaxade en massa och hade sig och Monte höll på att få en hjärtattack varje gång, fjanthäst. Är bara att driva fram honom så han inte får chansen att ställa sig på bakbenen och tönta sig. Men tror han kommer bli lugnare allt eftersom han sätts igång och för trava/galoppera mer. :)

Och Nimbus, han var jätteduktig, jag har nog aldrig haft så bra känsla på honom förut! Nu är det bara för oss att köra på med tränset också för att få honom lika fin på det som på kandar =)


En bild jag tog på Nimbus i hagen i sommras.


skiiitväder

Idag har det ösregnat i flera timmar och jag var ungefär så dyngsur som man kan bli.. tack och lov för Katjas jacka som jag lånade, min är inte direkt bra vattentät om vi säger så. Bra regnjacka va? ;)
Och det är kallt också, typ bara 8 grader..

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder säger man ju.
Fast idag var det fasen så illa så det bara fanns dåligt väder och dåliga kläder.



Får gotta mig lite åt att ni därhemma i sverige har minusgrader, höhö ;)



dimmigt


här bor jag:



Huset där vi bor


En del av vårat rum :)


Lediga dagen

Är ledig idag och planerar att chilla ungefär hela dagen också haha, men är lite trött så de blir nog fint det ;)

Vad ska jag göra idag då?

- Sova, nr 1 på lediga dagen haha
- Kolla på någon fiiilm
- Tvätta vore inte helt fel faktiskt
- Om det inte regnar , gå bort till vet. och fota lite
- Skypa med en massa folk

Låter bra va? =)


// snygg-tjej-91, vem annars liksom?

tänkte bara säga att...

... jag gillar hösten här sååå mycket mer än i Sverige. Har liksom ridit ute med t-shirt de senaste dagarna :p
fast nu såg jag på vädret att det ska börja regna en massa och bli knappt 10 grader bara :(  slut på det roliga med andra ord hehe

Håller just nu på o rensar lite bland bilderna i min dator och hittade en mapp med studiobilder från JB,  paljetter woho ;)

Det finns ingen morgondag för mig!

Jag ville kolla på ngn tv-serie nyss, men Katja tyckte visst att det var för sent och skulle sova och ha sig..

K - men vet du vad, vi kan kolla imoooooorrn?
Jag - nej..
K- vi kan kolla imooooorn!
Jag - nej?
K - men vet du vaaad vi kan kolla imoooorrnnn??!
Jag - nej, jo, ja. Fast jag ville ju kolla idag. Jag ville liksom kolla som om det inte FANNS någon morgondag!!!

Så nu får hon skylla sig själv som missar ett avsnitt av Gossip girl, moahha ;)


Appråpå ingenting

Vet att Sofia kommer gilla den här bilden haha,
är från ett skyltfönster vid Galeries Lafayette i Paris ;)



Och snart kommer en bildbomb från veckan när Annika var här förut, väntar bara på de sista bilderna från henne :)

Bildbomb =)

Här är lite bilder från i måndags som jag och Katja tog på varandra när vi red på Kankal och Nimbus. :)




Lite framskrittning..


Fint ridhus va? :)




Ökad trav








Finns även lite filmat, men det kommer i filmen vi ska göra om någon månad så de får ni vänta på  =)

Gulle

Har haft värsta flytet i ridningen idag, gick bra på alla jag red och är nööjd :)
Fick dessutom superbra hjälp av Sara och kom som vanligt hem med typ 100 nya aha-upplevelser. Seriöst, jag får så många sådana här så jag inte ens reagerar på det längre haha. Tycker jag lär mig nya saker precis hela tiden och det är så kul när man märker hur det går framåt!  =)

Och så en random bild,
Rialto var lite lat och orkade inte stå upp längre, så han la sig ner och åt där istället haha ;D

Dock ser han lite sur ut på bilden hehe ;)

RSS 2.0