Soliga och roliga dagar här!



Nu har jag inte bloggat på några dagar igen, men...

Till alla er som undrar, JA jag har det superbra här och trivs jättebra! :D
(så har vi det överstökat liksom, den ständiga frågan som alla ställer är ju "hur är det, trivs du?" ;))

Och så till er som undrar jag (eller vi rättare sagt) gör:
Vi jobbar i stallet och sköter hästar och rider mest hela dagarna, har nog ett av de roligaste jobben du kan hitta och lär oss massor =)  Typ så skulle jag nog beskriva det bäst!
Och så har vi fått världens 'snyggaste' bondbrännor på köpet också haha

Imorgon är jag ledig igen, är ju måndag igen (snacka om att veckan har gått fort!!). Inte för att jag är så jättepepp på att vara ledig då, men det är skönt att vila upp sig lite, det behövs när man är igång hela dagarna annars! Så imorrn ska jag sooova lääääänge och sen mest ta det vääldigt chill är planen  ^^

Lovar lite fler bilder snart också!

De e najs!!

Hahah shit vad jag har skrattat åt den här filmen, haha. Snacka om insatt och intresserad kille iaf :p

Kanske får köra den om hästar då:

Vad är det som är så bra med hästar? "Att få sköta dom, leda dom, longera dom, rida på dom. De e de som e POWER! O de e najs!"  haha ;D


Jomen självklart

Idag har det regnat sedan typ 10. Och då snackar vi regnaregna, inget mesigt duggregn liksom.
Och så har det åskat och blixtrat och det var sjukt nära ett tag, fett läskigt med utestall då eftersom man måste gå mellan boxlängorna och sådär xD

Tur att det finns ridhus iaf, annars hade det inte varit kul o rida idag :p

Och när jag var klar med allt och skulle åka hem, tror ni inte att det slutar regna då och molnen spricker upp och det blir jättesoligt med blå himel? Jomen självklart.

Jaja, det är ju iaf trevligt med sol resten av dagen!! :D


Vad vi gjorde när ni andra röjde runt på Powermeet och Sommarfesten på GM i helgen...

... vi hade en sofistikerad rosévinskväll!
Ohja, lite mer stil och klass på oss eller vad säger ni? ;) haha

Nejmen det var så trevligt så, vi sa att om ni andra ska göra en massa saker där hemma i helgen så måste vi ju också hitta på något (vi var dessutom iväg till Pontoise en av dagarna, men det kan vi ta senare).

Hoppas ni hade det skoj iaf, men det hade ni nog ganska så garanterat skulle jag tro ;D


Orka alla er i Sverige som klagar på värmen!!

Seriöst alltså, i vintras så klagade precis alla på hur kallt och jobbigt det var med all snö. Och nu är det tydligen alldeles för varmt istället. Tänk på FB-gruppen "Må FAN ta den som gnäller på att det är för varmt i sommar!!"

Och föresten, 30 grader är ju ingen fara! Prova att rida o longera flera hästar i solen de dagar det är närmare 40 i skuggan så ska ni få känna på varmt  ;)
Fast jag tycker faktiskt inte att värmen här är så farlig, man vande sig snabbt! =)

Men hörrni, ta vara på de fina sommardagarna ordentligt istället för o sitta inne o gnälla. Vem vet, det kanske blir regn och svensk-tråksommar under resten av sommaren (risken är ju ganska stor liksom).
Själv ska jag ut och sola benen lite nu så de kan få en matchande färg till min bondbränna jag har på armarna ;D


När jag säger att man gillar att dubba här så menar jag det


FOTBOLLS-VM

Okeej rätt lag vann kan vi ju konstatera!

Iofs så är jag väldigt oinsatt men jag och Katja kom fram till att det var Spanien man ska hålla på, men det berodde nog mest på att Torres spelar i det laget haha :p



Alla dessa djur alltså

I förrgår fick vi stanna med bilen när vi åkte från Pontoise för en vildsvinsfamilj sprang över vägen (väldigt söta btw :') ).  Imorse på väg till stallet fick vi bromsa in och nästan väja för en ÖRN som satt på vägen.
Btw så är fåglarna här väldigt självmordsbelägna och sitter alltid på vägarna och flyttar knappt på sig, vet inte hur många gånger vi har börjat bromsa för ett gäng duvor  eller så som sitter så glatt på en slingrig 70-väg och chillar utan en tanke på att det faktiskt åker bilar där.
Och så har vi ju haft en fladdermus på vårat rum.

Och nu är det typ en miljon JÄTTEMYGGOR på rummet. UUUsch vad jag hatar sånna. De är så himla äckliga!
Ni vet vilka jag menar va? Uschusch, de typ vallfärdar från hela europa för att få spendera nätterna i vårt rum :(
Bara för att det är så varmt så fönstret måste vara öppet.. (30 grader just nu :p) Myggnät känns som en bra grej man borde ha alltså.

Det är en sak jag inte fattar med nattinsekter och djur. Varför i hela fridens namn dras de mot ljuset när de från börjat valt att vara nattdjur? Borde man inte vilja vara i mörkret då liksom? Vad är det annars för mening med att vara nattdjur om man ändå inte gillar mörker och dras till ljuset, då kan man ju lika gärna vara vaken på dagen!
Inte lätt alla gånger.

Pärlan ^^

Vi har döpt "vår" bil till pärlan haha.
Men vi tyckte liksom att det var för tråkigt att kalla den för 'Golfen' bara, så vi sa att vi måste ju döpa den till något annat. Det roliga är ju att både jag o Katja tyckte att det borde vara ett killnamn eftersom den ser ut som en kille liksom. Men volvon får fortsätta heta volvon har vi kommit fram till (y)

Pärlan.
Jaja lite feminin är han kanske då. Och ganska svag också har vi upptäckt, det här med miljövänlig körning är inget man kan direkt göra med pärlan för då orkar den inte x)



Haha Katja kollade just på skärmen och sa att "jaa, han är ju lätt en klockren kille alltså, kolla på han bara! Åh så fin den är!". Haha  xD


Fast radion i den lever sitt eget lilla liv, det beror lite på dagsformen om den vill starta och ibland vill den inte ens stänga av sig. Och så händer det ibland att den helt plötsligt slås på när man kör.. tja, den avgör helt enkelt själv när man ska lyssna och inte ;)
Vi har iaf hittat på värsta franska super-party-radiokanalen med festmusik hela dagarna, woho. Men usch vad det stör mig att de dubbar vissa låtar eller delar av dem.. sitter alltid och klagar om någon låt är omgjord xD


Vierzon och jobb

Nu är Sara, Bruno och Ella iväg med fyra av junioreleverna på Franska Mästerskapen i Vierzon så jag och Katja blir själva här hemma (med Vasa och kaninen) fram tills på Söndag kväll. Synd att det är så pass långt bort för det hade varit väldigt kul att se! Men vi hoppas att det går bra för tjejerna på tävlingen, för de är sjuukt duktiga allihopa! :D

Imorgon blir jag själv och jobbar eftersom Katja har sin lediga dag på onsdagar, det blir första gången jag är själv så det blir lite spännande och se hur det går ;)  Nejmen det ska inte vara några problem, förutom att saker och ting kommer ta lite längre tid typ.

Nu blire dusch och sen ska vi fixa ihop lite kvällsmat, heejs :)

Den lilla kaninen

Ella har en jättesöt liten kanin som heter något  på Franska som jag tyvärr inte kan stava till :p

Idag är jag ledig (kommer att vara det på måndagar) så vi har matat och lekt lite med kaninen på förmiddagen. Ella ritade även en teckning med allt som den äter så jag och Katja vet vad den ska ha när de åker iväg på tävlingar nu i veckan. ^^




Men det är synd att det är dåligt väder nu när jag är ledig, jag som hade planerat att sola bort min bondbränna ju :p  Jaja, men när det slutar regna ska jag nog ge mig ut på en promenad tror jag. :)

''




Ser hon inte lite Fransk ut?



Baguetter är vår nya grej alltså, köper några varje morgon från ett av bagerierna i Chars och nu har hon i kassan börjat känna igen oss haha. Behöver bara gå in så frågar hon hur många "Baguette Moule" (sorten vi typ alltid köper) vi ska ha :p

Kanske alltid ska gå runt med ett gäng baguetter i väskan så vi smälter in lite här ;) 
För alltså, vi blir sjuuukt uttittade. Nej inte uttittade, utstirrade! xD
Vi behöver bara åka förbi med bilen och folk stirrar som f-n (inte diskret heller). Och går vi, då är det ännu värre haha.
Jag antar att det är vår hårfärg som är grejen, men alltså, så fantastiskt är det väl inte?

"Fladdermusincidenten"

Igår fick jag och Katja sällskap i vårat rum. Av en fladdermus.
Och ja, det är tyvärr sant.


Katja hade somnat och jag låg i sängen med datorn och var inne på Facebook i godan ro när jag plötsligt ser något mörkt i ena ögonvrån. Så jag kollar mot hörnet jag såg det i och trodde först att det var en fågel eller något som kommit in eftersom det var mörkt ute och lampan var tänd inne (vi hade fönstret öppet eftersom var var så himla varmt). Men nej, det var ingen fågel, det var en jäkla fladdermus!!
Och jag blir ju asrädd såklart (den var ganska stor också, kroppen var typ 1dm...) och slänger täcket över mig och försöker väcka Katja som har sängen lite längre bort:
"katja.. katja... Katja... KAAtja... KATJA... KAAAATTTTJAAAA!", typ haha xD
Och så vaknar hon och sätter sig upp i sängen, och gissa tre gånger vem som störtdyker rakt mot henne? Jo fladdermusen såklart.
Hahaa, och jag halvskriker typ (de andra i huset sover så ville ju inte väcka dem) att det är en fladdermus i vårt rum och hon slänger sig in under täcket hon också.

Sen ligger vi under våra täcken och typ asgarvar och ingen vågar kolla fram ifall den fortfarande är kvar där utan vi kikar fram genom varsinn minimal springa under täckena och försöker komma på hur vi ska lösa det hela xD
För hur f-n får man ut en fladdermus ur rummet liksom?

Men vi släckte iaf lampan och kollade så den inte var vid någon av oss och när vi till sist vågade kolla upp i taket så var den tack och lov borta!!
Haha och shit vad vi skrattade, vi har liksom gått omkring hela dagen och småfnissat åt den lilla "fladdermus-incidenten".

Men idag kan jag lova att fönstret bara är lite öppet och jag tänker då inte vara uppe alltför sent med lampan tänd  när det är öppet igen, inte när det finns galna franska fladdermöss där utanför som bara väntar på att få flyga in till oss xD

Så jäkla burned

Ojoj det bränns på mina armar nu, världens bondebränna har jag fått!
Med andra ord - brun på armarna och halsen och helt blek på resten av kroppen som har täcks med kläder hela dagarna.. Det roliga är ju att jag är vit på händerna också efter ridhandskarna haha xD

Idag visade termometern vid stallet 38 grader i skuggan. Det kanske var därför det var så varmt att rida i solen och sådär? ;)
Och senare på dagen kring fyra så kom det världens åskoväder in med massor av blixtar och dunder o extremt mycket regn och blåst. Självklart var det ju just då vi var påväg hem med bilen, och kan ju säga att det inte var mycket av vägen man såg xD


Men då borde jag överleva det här året också!

Kolla här vad jag hittade på Carrefour när vi handlade härom dagen:



Året är räddat liksom! ;)

Fast det enda problemet är att vi får så god mat här så man inte orkar äta några chips eller godis sen, I-landsproblem eller vad? xD

RSS 2.0