Jag har fått paket!


Får tacka familjen så mycket :))


btw, gissa vad jag äter just nu? ;)

rubriiik

Måste bara säga att igår var en sjukt bra dag!! :)  jättefint väder, hela tiden lagom mycket jobb så det varken blev stressigt eller segt och superbra känsla i ridningen!
Nimbus nosgrimma har gått sönder på tränset så red med kandar då istället, och jag säger bara wow vad mycket bättre han gick på kandar! Var nog det bästa jag varit med om iaf, så när han får en ny nosgrimma vet jag att hur bra han faktiskt kan gå - så det är bara att kämpa på så han går lika bra på träns!
Rialto gick nog också det bästa jag varit med om, helt otroligt fin och jag var på strålande humör när jag satt av :D 

Idag har jag varit ledig och mest chillat hemma med Ella som också är ledig (de har höstlov denna vecka). Har dock hunnit med en massa saker som behövdes göras som att t.ex. smörja mina stövlar, skor och chaps, tvätta osv. Har pratat med lite folk och skypat en del också + lite jobb med bakgrundsarbetet till min hemsida. Btw så kommer det snart en ny design till www.elinhofferek.se , kul va? :)

Nu på kvällen kollade jag och Katja på ett avsnitt av "På Rymmen", kommer ni ihåg det programmet? Haha nostalgi så det smäller om det och fortfarande kul  =)
Och inte blev det sämre av att jag hade en marabou att mumsa på som jag fick av Sara när hon kom tillbaka från Sverige idag. :D


Nu ska jag väl ta och sova snart, men är rätt pigg eftersom jag sov till elva i morse ;)

Framsteg!

6 byten i vartannat på Rialto idag, Nöjd Elin! =)


Hejj hooopp

Kan börja med att säga att det var sjukt mycket bättre drag den här gången vi gick ut än sist! Så vi hade jättekul och kom hem typ kvart i fyra eller något sådant, sedan var det bara att upp och hoppa klockan sju och iväg och jobba heela dagen ;)   Men jag var faktiskt inte så trött konstigt nog..

Sen måste jag ju bara berätta om att jag är väldigt nöjd med ridningen på Rialto just nu, så himla kul! Har börjat träna byten i vartannat på honom nu, tummen upp på det! :)  Han är nog den häst jag tycker är roligast att rida här, och han är till salu. Såå, det finns ingen som har lust att låna ut 'lite' pengar eller typ skänka dem till Elin-vill-ha-fonden? ;)

Och på tal om vad jag vill ha, jag är sjuukt sugen på dumleklubbor! Jaaa, dumleklubbor och sourcream-chips skulle verkligen inte vara helt fel! Tyvärr befinner jag mig i väldigt fel land för att köpa det :p  Jaja. får nöja mig med Milka-choklad, det duger fint det också =)

Men nuu vill jag sova snart, är sjukt trött. Har varit själv idag eftersom Katja är ledig på onsdagar och jag har i och med det verkligen varit igång konstant mellan 8 på morgonen och 18 på kvällen. Enda pauserna var kortlunchen och bilfärden mellan stallen annars småspring mest hela tiden. Phu, haha :P

Kom på att jag inte har skrivit om att det har blivit lite oflyttning av hästarna och att vi numera har några hästar stående i ett stall tvärs över gatan här hemma istället för det i Marivaux. Väldigt skönt när det är så nära, och då behöver vi bara bilen till Chars - där vi dessutom är nästan hela dagarna. Toppentoppen =)

Nej nu ska jag borta tänderna och sedan däcka i sägen, godnatt!! <3

då kör vi på utgång

och hoppas på bättre drag den här gången än sist!
Men nu har en i hoppstallet tipsat oss om att gå till samma ställe igen trots allt, tydligen är det bättre nu. Får väl se! =)


Bild från förra gången vi var ut!

jag tror att jag har kommit på varför...

... min plånbok var så sjukt tung:


Det är det jag inte gillar med euro, man får så sjukt mycket småpengar!


Men grejer är ju den att om man räknar ihop allt smått så blir det nästan alltid kring minst 7 euro, och det är ju en del. I alla fall för att vara småpengar...


Och seriöst, varför existerar det ens 1 och 2 centare? Sjukt onödiga. I Sverige tog man ju liksom just bort 50-öringen för att den var så liten och ovärd. Vad är då 1 och 2 centarna då kan man undra... ;)

raclette..

..har jag ätit för första gången idag. Och det var jättegott för den som undrar! :)

Och för er som undrar vad det är (det gjorde jag också fram tills idag) så är det är en populär fransk maträtt då man har potatis och sen vad man nu vill ha till, typ skinka eller salami, och sen en speciell ost som man smälter i en liten specialgrill och har över potatisen. Haha låter konstigt och inte så gott kanske, men jag gillade det! Och nu har jag ont i magen för all ost jag åt haha, livet är inte lätt när man inte riktigt tål laktos, men det stuntar jag i för det är det oftast värt lite ont i magen när det är något gott på G ;)


har fått min dagliga dos av galna hästar

Det känns verkligen att det är höst här nu! Löven börjar bli lite smått gula, det är kallare (speciellt på morgonen..) och luften jättefrisk. Och så blåser det..
Har inget emot hösten, men det är inte alltid jättekul att jobba med hästar då när det blåser för de har, som vi alla vet, en tendens att bli så buuusiga då :p
Och idag fick jag verkligen kämpa med vissa av dem när jag ledde och longerade om vi säger så haha, jäkla vind att göra hästarna så galna ;)  Men man får passa på i ridningen och göra något bra av den extra energin! :)

Men helt galet vad jag är trötter nu, måste sova snart. Jag har varit ensam idag eftersom Katja var ledig så jag har haft en hel del att göra, men det är bara kul (dock lite tråkigt att vara själv då)
Särskilt när man vet att man inte kommer hem och måste plugga, jobba, fixa med någon av alla 1000 saker man tagit på sig eller liknande. Ni ska bara veta hur underbart det är att inte ha några 'måsten' förutom jobbet med stallet och hästarna! Speciellt för mig som höll på att stressa sönder förut... Tror det är bra för mig att slippa allt sånt faktiskt. I början när jag kom hit så hade jag den där vanliga känslan av att man har en massa saker som måste göras hängandes efter sig och jag tänkte hela tiden efter vad jag måste göra sen och så vidare. Tog typ en månad innan det gick över, men nu har jag minsann vant mig av vid det! ;)


Men nu ska jag nog ta och ta tag i ett av de få fritidsmåstena jag har - sova! ;D

Frankrike - ett land av strejk och demonstration

Ja, som rubriken säger. Fransmännen verkar ha en väldigt stor förkärlek till allt vad strejker och demonstrationer heter, för det är i princip alltid någon form av strejk eller demonstration som är igång i det här landet...
Kanske är det något som hänger kvar sedan franska revolutionen, typ som att man då kom på att det här med revolution och sånt det är bra grejer det. (eller som våra vänner här i la france skulle ha sagt: c'est trés bien). Fast numera är folk i alla fall lite mer civiliserade och håller inte på att dödar och förstör en massa och sånt som man gjorde förr, får väl vara glad för det då. Nöja sig med att vara glad för det lilla liksom. ;)

Just nu är det strejk i nästan hela landet (igen) eftersom pensionsåldern ska höjas från 60 år till otroliga - hör och häpna... 62 år! Bortskämda? Liiite kanske.
I vilket fall så är det allt från skolor till flygplatser och tunnelbanor som har strejkat idag på grund av detta och Ella fick därför vara hemma från skolan.  Och det är ju i och för sig rätt chill, jag menar hur ofta fick man vara ledig från skolan för att det var strejk liksom? Prova med aldrig. Fast en gång så strejkade ju mat-tanterna och vi fick gå hem och äta under en vecka när jag gick i mellanstadiet. Men det var det ju inte direkt någon i min ålder som klagade på då (hemmamat vs. mannagrynspudding och saftsås, lapskojs, fiskbullar och andra 'delikatesser' från skolmatsalen. Ja vad hade ni valt?).

Men man får hoppas att jag inte kommer att råka ut för någon strejk eller liknande när jag ska flyga hem på semester nästa gång eller åka in till Paris eller så. Fast måste säga att risken är stor.. :p


Och ja, jag erkänner. Jag blev tvungen att ta hjälp av Katja med stavningen på franska. Men hur sjutton ska man kunna fatta att c'est trés bien stavas som det gör när det uttalas se tré bijen?


Jag och Miggo

Här kommer en liten film från när jag red på Miggo när jag var hemma (annika som filmade lite snabbt från hästryggen :p), och så en från för ca. 4 månader sedan (lite skillnad på aktiviteten va? haha :p  framförallt bakbensaktiviteten är mkt bättre nu. ).
Måste säga att jag känner otroligt stor skillnad, så kul när det verkligen märks att man har utvecklats!
För nu har jag inte suttit på hästen på 3 månader och trots det så går det bättre än det någonsin gjort tidigare den här enda gången :)




Nu är jag tillbaka!

Har inte blivit mkt bloggande nu, men nu är jag i alla fall i Frankrike (sedan en vecka tillbaka) och jobbar på som vanligt. :)

Det var kul att vara borta och kul att komma tillbaka. Dock känner jag att jag saknar alla mer den här gången än förra gången jag åkte hit! Konstigt, men kanske ändå inte med tanke på att jag då träffade alla vänner och familjen hela tiden och nu har jag saknat dem i tre månader. Hann liksom inte träffa alla överdrivet mycket under veckan om vi säger så.
Men det gör inte så mycket, blir bara roligare nästa gång man ser alla igen - det vill säga den 28/12 då jag har en bokad biljett till Sverige. Det blir med andra ord svenskt nyårsfirande! :)

Här rullar allt på som vanligt, och är myycket varmare än i Sverige där nordanvindarna blåste kalla mest hela tiden när jag var där :p. Nu har det varit t-shirtväder på eftermiddagarna i flera dagar = härligt! Inte ofta man kan ha det i oktober liksom ;)

Nu håller min syster på att skicka över bilderna från när hon var här, så imorgon kan ni räkna med en bildbomb med bilder från båda våra kameror från veckan!


Och så en liten bild på fina Rangoon (även kallad rangan numera haha) före ett longepass i helgen. :)

RSS 2.0